Vraag en Antwoord Griep-, Pneumokokken-, en COVID-19-vaccinatie

Vraag en Antwoord Griep-, Pneumokokken-, en COVID-19-vaccinatie

Op deze pagina vindt u informatie over de Griepvaccinatie, Pneumokokkenvaccinatie, COVID-19-vaccinatie. De prik maakt de kans dat u ziek wordt kleiner. Tijdens het vaccinatiespreekuur houden de huisartsenpraktijken rekening met de coronamaatregelen. U kunt de vaccinatie daardoor veilig halen.

Heeft u meer vragen over de pneumokokkenprik en het nieuwe coronavirus? Bijvoorbeeld omdat u COVID-19 heeft gehad of omdat u benieuwd bent welk effect de coronamaatregelen hebben op de verspreiding van het pneumokokkenbacterie?

Hieronder vindt u vragen en antwoorden over de Griepvaccinatie, Pneumokokkenvaccinatie en COVID-19-vaccinatie.

Moet er een bepaalde tijd tussen de coronavaccinatie en pneumokokkenvaccinatie zitten?

Nee, dat is niet nodig. U mag beide vaccinaties bijvoorbeeld tegelijkertijd of kort na elkaar krijgen.

Ik krijg de coronavaccinatie, maar ook de griep- en pneumokokkenvaccinatie. Kan het kwaad om deze vaccinaties in korte tijd of gelijktijdig te ontvangen?

Nee. Dit is veilig. Het kan geen kwaad om deze vaccinaties in korte tijd of gelijktijdig te krijgen. Ons afweersysteem kan op meerdere vaccins tegelijk reageren.

Ik heb Long-Covid, kan ik de pneumokokkenprik wel halen?

Als u Long-Covid hebt, is vaccinatie met de pneumokokkenvaccinatie mogelijk. De pneumokokkenprik kan helpen om pneumokokkenziekte  te voorkomen. Er zijn geen aanwijzingen dat de Long-Covid-klachten erger worden door de pneumokokkenvaccinatie. Dit geldt ook voor de griep- en COVID-19-vaccinatie.

Ik heb op dit moment COVID-19 of zit nog in isolatie, hoe lang moet ik wachten met het halen van de pneumokokkenvaccinatie?

Tijdens de besmettelijke periode gaat u in isolatie om te voorkomen dat u anderen besmet. Als u nog in isolatie zit dan kunt u de pneumokokkenvaccinatie niet halen. Als u uit isolatie mag en u zich weer goed voelt, kunt u uw pneumokokkenvaccinatie halen.

Heeft u ook koorts?

In het algemeen is het advies om de vaccinaties uit te stellen als u koorts heeft. Dit om te voorkomen dat u behalve de koorts  ook nog last krijgt van eventuele bijwerkingen van het vaccin.

Ik heb mijn coronavaccinatie(s) al gehad, heb ik de pneumokokkenprik dan nog wel nodig?

Het is verstandig om ook de pneumokokkenprik te halen. De coronavaccinatie beschermt u niet tegen pneumokokken. U krijgt de pneumokokkenprik aangeboden omdat u vanwege uw leeftijd meer kans heeft om ernstig ziek te worden door pneumokokken.Translate »
Call Now Button