Goede arts draagt ook zorg voor zichzelf

Goede arts draagt ook zorg voor zichzelf

Een goede arts draagt zorg voor de eigen gezondheid. Wie anderen goed wil verzorgen, moet dat ook bij zichzelf doen. De arts heeft aandacht en zorg voor zijn eigen gezondheid. De arts streeft naar een evenwicht tussen zijn beroepsactiviteit en zijn privéleven.

Het is cruciaal dat artsen niet over hun grenzen gaan. Doen ze dat wel, dan lijden hun patiënten daar­onder.

Burn-out

Sommige onderzoeken geven aan dat liefst een op de vijf huisartsen al een burn-out heeft gehad. De job is veeleisend en de verleiding is groot altijd en overal paraat te staan. Artsen hebben een voorbeeldfunctie. Als zij zichzelf niet verzorgen, waarom zouden hun patiënten dat dan doen? Een werkweek van 5 dagen plus huisartsenpostdiensten is niet meer van deze tijd en zet zijn gezondheid op het spel.

Samen met de patiënt kan de huisarts er voor zorgen dat alles werkzaam en gezond  blijft.

Voldoende nachtrust

Een goede dokter draagt zorg voor zichzelf. Niet alleen om de job vol te houden, ook omdat het werk van een arts complex is. De juiste beslissingen nemen vereist concentratie en dus voldoende nachtrust. Balans in actie en passie.

Aandacht voor zelfzorg is een kwestie van professionaliteit. Elke patiënt verwacht dat je op je best bent. Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Samen, patiënt en arts, zijn we sterk en kunnen wij onze gezondheid waarborgen.Translate »
Call Now Button